Open oproepen

Op deze pagina kunt u een overzicht vinden van alle openstaande oproepen m.b.t. voeding en gezondheid.

Gezocht: projectideeën binnen de Roadmap Nutritie


We weten dat een uitgebalanceerd voedingspatroon belangrijk is voor onze gezondheid. Maar hoe kunnen we voedingsproducten maken die aansluiten bij de vraag naar een gezondere levensstijl? En hoe komen we te weten wat de consument effectief opeet? Hoe kunnen we met voeding de gezondheid en levenskwaliteit van de gehele bevolking zo lang mogelijk optimaal houden? En hoe pakken we dit best aan? Op dit snijpunt van voeding en gezondheid blijven tot nu toe veel vragen onbeantwoord omdat nog veel kennis ontbreekt. Ook is er nood aan concrete toepassingen en ontwikkelingen op dit gebied. Om de noden en behoeften binnen deze thematiek te capteren, heeft Flanders’ FOOD recent een roadmap Nutritie uitgewerkt, opgebouwd uit zes verschillende concepten. Op dit moment is Flanders’ FOOD op zoek naar projectideeën die passen binnen deze roadmap en zij lanceren dan ook een warme oproep om uw idee in te dienen!

 

Bekijk onderstaande presentatie en kom zo alles te weten over de roadmap en de projectoproep, of neem een kijkje op de website van Flanders’ FOOD:


Gezocht: innovators voor chronische ziektes 

PROOF zoekt innovatoren die samen met kennisinstellingen een antwoord willen formuleren op de uitdagingen die gepaard gaan met chronische spier- en longziektes. 

 

Benieuwd wat uw rol kan zijn? Bekijk dan zeker onderstaande oproepen

Oproep 1: een innovatieve technologische ontwikkeling


Gezocht: een innovatieve technologische ontwikkeling ter ondersteuning van patiënten met een chronische long- of spierziekte

 

 Er is nood aan een technologische ontwikkeling ten behoeve van de monitoring van de voedselinname, -opname en/of -behoefte voor patiënten met sarcopenie en COPD. Eveneens een ontwikkeling die de patiënt coacht en/of screent en deze informatie doorspeelt aan de zorgverleners en/of mantelverzorgers.

Oproep 2: Gepersonaliseerde voeding voor chronisch zieken


Gezocht: voedingsbedrijven die antwoorden bieden op zorgvragen

 

Op basis van geïntegreerde informatie over de patiënt (ziekteprofiel, voedings- en beweegpatroon, smaakprofiel en psychosociale factoren) willen we gepersonaliseerde voedingsoplossingen ontwikkelen en implementeren. We willen de zorgvraag van patiënten en zorgverleners koppelen aan op maat gesneden voedingsadviezen en/of voedingsproducten.

Copyright 2020 © All Rights Reserved

Contact